Fietstraining

Wielrennen of mountainbiken

Wielersporten zijn geweldige trainingsvormen die voor veel mensen toegankelijk zijn. In de zomer is het heerlijk om de mooie plekjes in jouw eigen omgeving te ontdekken vanaf de racefiets. In de winter zoeken we die mooie plekjes op tijdens onze mountainbike trainingen. Fietsen wordt nog leuker als je zeker weet dat je veilig op de fiets zit, hiervoor zijn een aantal skills handig om goed te beheersen.

Tijdens de trainingen behandelen wij altijd een stukje techniek. Wij starten met behendigheid en bouwen door via bochtentechniek naar uiteindelijk waaierrijden zodat jij die ervaring beleeft van een coureur in de Tour de France. Naast de technische aspecten leer je fietsen in een groep; hoe je dit veilig doet en hoe je een sociale fietser in het verkeer kan zijn.

We gaan verder dan alleen leren hoe je kan fietsen. Het aanleren van de trainingsvormen waardoor je fietsen kan inzetten om een betere conditie en kracht te ontwikkelen. Wij helpen jou naar een succesvolle ervaring en veilig trainingsgedrag.

Fietsclinics zijn te boeken in je eigen bestaande fietsgroep zodat je met je eigen trainingsgroep beter samen kan leren fietsen en geen ongelukken of blessures oploopt. Dit is heel leuk om jullie beleving en veiligheid te vergroten. Een fietsclinic op maat boek je in overleg, neem contact op voor de mogelijkheden.

Daarnaast hebben we op zaterdagochtend twee groepen waar je individueel in kunt stromen.

Van half maart tot half oktober stappen we op de wielrenfiets in twee groepen. Van 08.45-10.15 stappen de renners met veel fietskilometers in de benen op de fiets, van 10.30-12.00 stappen de renners die weinig ervaring hebben met wielrennen op de fiets. Zo houden we het voor iedereen leuk en zijn de trainingen voor ieder niveau mogelijk!

Van half oktober tot half maart verandert de training van 08.45 tot 10.15 in een mountainbiketraining die we starten vanaf Johanna’s Hof in Bakkum. Voor degenen die lekker willen blijven wielrennen en/of geen mountainbike hebben: die wielrentraining van 10.30-12.00 gaat gewoon door en het niveau passen we aan aan de groep.

Wat heb je nodig? Een eigen (goed onderhouden) wielrenfiets (of mountainbike in de winterperiode), fietsschoenen en een helm (verplicht). Een goede fietsbroek is belangrijk voor je zitcomfort. Bij twijfel over welke keuze je moet maken, kunnen we je altijd helpen!

Event Timeslots (1)

Beschikbaarheid
-
Iedere zaterdag. Er is nog plek dus neem contact op om je aan te melden!

Rooster

  • Beschikbaarheid

    -

    Iedere zaterdag. Er is nog plek dus neem contact op om je aan te melden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trainers

Over deze training

  • Categorie Fietsen
  • Duur Wekelijks en/of op aanvraag
  • Aantal deelnemers 4-10
  • Tijdstip Zaterdag 08.45-10.15 gevorderd 10.30-12.00 beginnend
  • Prijs €50,- per maand
Schrijf je in!