Fietstraining

Wielrennen of mountainbiken

Wielersporten zijn geweldige trainingsvormen die voor veel mensen toegankelijk zijn. In de zomer is het heerlijk om de mooie plekjes in jouw eigen omgeving te ontdekken vanaf de racefiets. In de winter is de mountainbike een goede vorm van training op de fiets (maar kan ook zeker gewoon op de racefiets). Fietsen wordt nog leuker als je zeker weet dat je veilig op de fiets zit, hiervoor zijn een aantal skills handig om goed te beheersen.

Tijdens de trainingen behandelen wij altijd een stukje techniek. Wij starten met behendigheid en bouwen door via bochtentechniek naar uiteindelijk waaierrijden zodat jij die ervaring beleeft van een coureur in de Tour de France. Naast de technische aspecten leer je fietsen in een groep; hoe je dit veilig doet en hoe je een sociale fietser in het verkeer kan zijn.

We gaan verder dan alleen leren hoe je kan fietsen. We leren je verschillende trainingsvormen aan waardoor je fietsen kan inzetten om een betere conditie en kracht te ontwikkelen. Wij helpen jou naar een succesvolle ervaring en veilig trainingsgedrag.

Fietsclinics zijn te boeken in je eigen bestaande fietsgroep zodat je met je eigen trainingsgroep beter samen kan leren fietsen en geen ongelukken of blessures oploopt. Dit is heel leuk om jullie beleving en veiligheid te vergroten. Een fietsclinic op maat boek je in overleg, neem contact op voor de mogelijkheden.

Wat heb je nodig? Een eigen (goed onderhouden) wielrenfiets (of mountainbike in de winterperiode), fietsschoenen en een helm (verplicht). Een goede fietsbroek is belangrijk voor je zitcomfort. Bij twijfel over welke keuze je moet maken, kunnen we je altijd helpen!

Rooster

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trainers

Over deze training

  • Categorie Fietsen
  • Duur Op aanvraag
  • Aantal deelnemers 1-10
  • Prijs Op aanvraag
Schrijf je in!